ΚΕΔΕ κατά κυβέρνησης για πυρκαγιές: Εγείρεται πολιτικό ζήτημα

 



Πυρά κατά κυβερνητικών στελεχών που «τοποθετούνται με τρόπο απαράδεκτο» κατά των Δήμων, εκτόξευσε το προεδρείο της ΚΕΔΕ στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλογικού οργάνου των Δημάρχων. Οι αιρετοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μετακυλίσει «άδικα και αδικαιολόγητα» τις ευθύνες για τις πυρκαγιές στους Δήμους.

«Εγείρεται πολιτικό ζήτημα, συνάδελφοι. Σε μια στιγμή που το κράτος έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα, αντιμετωπίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εύκολος αυτοφωράκιας», είπε χαρακτηριστικά ο α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ (δήμαρχος Καλλιθέας) Δημήτρης Κάρναβος, προτείνοντας όχι μόνο η Ενωση των Δημάρχων να τοποθετηθεί δημοσίως (με ανακοίνωση/Δελτίο Τύπου) για το ποιοι τομείς πυροπροστασίας εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της, αλλά «και να γίνουν πολιτικές παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση».

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια για δημοσιεύματα που, όπως ανέφεραν, «είχαν υποβολείς», δείχνοντας προς το κυβερνητικό στρατόπεδο. Κλίμα επίρριψης ευθυνών στους Δήμους, σύμφωνα με τον κ. Κάρναβο, εμφανίστηκε και σε σύσκεψη που έγινε (πριν τις πυρκαγιές) στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, όπου «ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (σ.σ. Θοδωρής Λιβάνιος) ήταν ο μόνος που μας κάλυψε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους για το πού φτάνουν οι ευθύνες των Δήμων»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)