Μετάφραση βωμολοχιών: Πρόκληση να λέμε!"Espèce de connard": Joe Biden insulte un journaliste | AFP

Σεμπάστιαν Γουάιτ 

“Son of a bitch  , “Emmerder” ,  “shithole country  , ... Πώς να κάνεις έναν γαλλόφωνο αναγνώστη να καταλάβει μια προσβολή που εκστομίζεται από έναν Αμερικανό πρόεδρο; Πώς να κάνετε έναν Αμερικανό, Ισπανό ή Αργεντινό αναγνώστη να καταλάβει μια αγένεια που είπε ο Γάλλος πρόεδρος; Ο Sébastien Blanc, επικεφαλής του γαλλόφωνου γραφείου στην Ουάσιγκτον, αφηγείται τις ζωηρές συζητήσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο για να μεταφραστούν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά τα ονόματα των πουλιών, η λουλουδάτη γλώσσα και άλλα υποκριτικά που έριξαν πολιτικοί, οι οποίοι αναπόφευκτα έγιναν πρωτοσέλιδα και θα μείνουν στην ιστορία .

Ουάσιγκτον - Είναι 5:30 μ.μ. τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, και η αίθουσα ειδήσεων του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ουάσιγκτον είναι σε αναταραχή: εκνευρισμένος από μια ερώτηση που έθεσε ένας δημοσιογράφος του Fox News, ο Τζο Μπάιντεν μόλις είπε "Τι ηλίθιος γιος της σκύλας" στο κύμα ενός στρογγυλού τραπεζιού στον Λευκό Οίκο.

 

 

Ποιος δεν έχει ακούσει μια μέρα το «γιο της σκύλας» , έστω και μόνο στον κινηματογράφο; Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται για το γαλλικό αντίστοιχο. Ακολουθεί μια ζωηρή συζήτηση, αναμειγνύοντας τους δημοσιογράφους με τη μητρική τους γλώσσα τα γαλλικά ή τα αγγλικά.

Παρόλο που η λέξη «σκύλα» έχει περισσότερο την έννοια της «σκύλας» ή της «σκύλας», ορισμένοι είναι υπέρ της φαινομενικά πιο κυριολεκτικής δυνατής μετάφρασης: «Σκύλας».  Οι αγγλόφωνοι πυλώνες του γραφείου στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι το «son of a bitch» είναι, σύμφωνα με αυτούς, πολύ ισχυρότερο στα γαλλικά από το «son of a bitch» στα αγγλικά.

Ο Μπάιντεν αντέδρασε, λένε, περισσότερο από ενόχληση, αμφισβητούμενος για τον πληθωρισμό - ένα θέμα που βαραίνει την προεδρία του - παρά από προσωπική εχθρότητα απέναντι σε έναν δημοσιογράφο, τον Πίτερ Ντούσι, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του ως μαλλιαρός συντηρητικός. Οι βολές του με τον Δημοκρατικό πρόεδρο είναι επίσης μέρος του τοπίου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)