Σοκαριστική καταγγελία για τον ιερέα στο Sputnik: "Μας απειλούσε ότι θα μας σφάξει στο γόνατο"

 


Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.06.2021
Βρείτε μας
Μία σοκαριστική καταγγελία φέρνει στο φως το Sputnik και αφορά τον ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον των Μητροπολιτών μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.
Στο χωριό Αγία Βάρβαρα Ημαθίας ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε άλλους ιερείς δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους κατοίκους του χωριού ενώ, όπως λέγεται, γρήγορα δημιούργησε προβλήματα επιδεικνύοντας άσχημη συμπεριφορά.
Η Φρόσω Παγούνη με τον σύζυγό της ο οποίος ήταν ταμίας στην Εκκλησία του χωριού ήταν από τους πρώτους που, όπως είπε, υποδέχτηκαν τον ιερέα όταν «τον Απρίλιο του 2015 έφτασε στο χωριό».
Οι πρώτες εικόνες από τη Μονή Πετράκη, μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.06.2021
Ελλάδα
Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Αγόρασε το καυστικό υγρό με 40 ευρώ - "Είναι ψυχικά ασθενής"
«Όταν πρωτοήρθε δεν υπήρχε σπίτι για να μείνει και τον φιλοξένησα για έναν μήνα στο σπίτι μου. Έχω ένα διώροφο και είπα στον τότε ιερέα που είχε βγει στη σύνταξη, τον Παπά Παύλο, να έρθει και να μείνει στον κάτω όροφο. Πράγματι, ήρθε κι έμεινε έναν μήνα» είπε στο Sputnik η κα Παγούνη.
Τα προβλήματα όμως φάνηκαν γρήγορα καθώς ο 37χρονος σήμερα καθαιρεθείς ιερέας όπως είπε η κάτοικος του χωριού «έπρεπε κάποια χρήματα που είχε πάρει από τη Μητρόπολη για την εκκλησία να τα παραδώσει στον ταμία αλλά δεν τα έδωσε» και όταν τελικά ο ταμίας που είναι σύζυγός της μαζί με τον παλιό ιερέα του έκαναν σύσταση να τα παραδώσει στο ταμείο της εκκλησίας «μας είχε στην μπούκα και τον Παπά Παύλο, μας απειλούσε ότι θα μας σφάξει στο γόνατο» ανέφερε η κα Παγούνη προσθέτοντας ότι σε δημόσιο χώρο εκτόξευσε ύβρεις στο πρόσωπο της. «Ντρέπομαι να τις πω, δεν λέγονται» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα το ζευγάρι μετά από δύο περιστατικά προπηλακισμού εναντίον τους από τον ιερέα έσπευσαν στη Μητρόπολη καταγγέλλοντάς τα και ζητώντας να ληφθούν μέτρα.
Οι πρώτες εικόνες από τη Μονή Πετράκη, μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.06.2021
Ελλάδα
Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο για να εξεταστεί ο ιερέας
Τελικά, μετά από καιρό η Μητρόπολη έστειλε τον ιερέα σε άλλη κοινότητα και συγκεκριμένα στο Καλοχώρι Ημαθίας που βρίσκονται κοντά στην Αλεξάνδρεια, ωστόσο οι πληγές που άφησε πίσω του στο χωριό ήταν αρκετές, όπως είπε η κα Παγούνη.
«Καταχράστηκε χρήματα και άφησε 27.000 ευρώ χρέη στην Εκκλησία και μέχρι πρότινος ο πάτερ Ευλόγιος που ήρθε ξεχρέωνε αυτά τα χρέη» είπε ενώ στο δωμάτιο που έμεινε ο 37χρονος καθαιρεθείς σήμερα ιερέας βρέθηκαν όπως είπε και «ναρκωτικά σε ένα συρτάρι μέσα».
Το χωριό όπως είπε μετά από μια περίοδο έντασης και προβλημάτων κατάφερε να προχωρήσει και να «επανέλθει η ηρεμία», ωστόσο, όπως ανέφερε, κάποιοι κάτοικοι «2-3 κάτοικοι ακόμα τον υποστηρίζουν, τον βάζουν στα σπίτια τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σας ενημέρωσε πριν από λίγο το Sputnik, ο ιερέας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο ώστε να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)