Πιθανό διάγγελμα Μητσοτάκη για το Πάσχα - Το χρονοδιάγραμμα για όλα τα ανοίγματα

 


Lockdown στην Αθήνα.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Βρείτε μας
Το "άκυρο" για το Πάσχα στο χωριό και το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι πιθανό, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, αλλά και τον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα, είναι πιθανό να ανακοινώσει με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με τηλεοπτικό του μήνυμα, το οποίο θα απευθύνει στους πολίτες είτε την Τετάρτη 21/04 είτε την Πέμπτη 22/04, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αρνητικής απόφασης για το Πάσχα στο χωριό, ενώ θα αποστείλει και ελπιδοφόρο μήνυμα, παρουσιάζοντας το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ειδικότερα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, επόμενο βήμα πιθανολογείται ότι θα είναι το πλήρες άνοιγμα τους λιανεμπορίου -χωρίς την υποχρέωση αποστολής SMS- στις 3 Μαΐου.
Θα ακολουθήσει, πιθανόν, η εστίαση με τις ημερομηνίες που βρίσκονται στο «τραπέζι» να κυμαίνονται μεταξύ της 6ης και της 10ης Μαΐου.
Στο σχέδιο της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται και το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων -πέραν των Λυκείων- με το Υπουργείο Παιδείας να φαίνεται πως προσανατολίζεται στη 10η Μαΐου ως πιθανότερη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.
Ορόσημο -όπως άλλωστε επεσήμανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σήμερα- αποτελεί η 14η Μαΐου, οπότε η χώρα θα είναι σε θέση να υποδεχθεί τουρίστες.
Εκκλησία - Πάσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Ελλάδα
Απομακρύνεται το Πάσχα στο χωριό: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες - Τι ανησυχεί τους ειδικούς
«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test» είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι σχεδιάζεται για το Πάσχα και τις εκκλησίες

Καθώς τα κρούσματα παραμένουν στα ύψη και ο αριθμός των διασωληνωμένων σε επίπεδα - ρεκόρ, το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα απομακρύνεται.
Η πρόταση της Ιεράς Συνόδου για το Πάσχα προβλέπει ανοιχτούς ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση στις 21:00 στο προαύλιο των ναών.
Συγκεκριμένα, για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αποφασίστηκε πως:
Από Κυριακή των Βαΐων μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα διεξαχθούν στις 18:30.
Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 17:30.
Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00.
Η Ανάσταση θα διεξαχθεί στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου.
Ειδικότερα, όσον αφορά την Ανάσταση, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των ναών και η Θεία Λειτουργία θα γίνει εντός του ναού.
Η οριστική απόφαση της κυβέρνησης θα ληφθεί με βάση την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τη Δευτέρα, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε για Πάσχα με «μέτρα και περισσότερη ελευθερία», βάζοντας πάντως «φρένο» στις προσδοκίες για Πάσχα στο χωριό.
«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» δήλωσε συγκεκριμένα.
Το ιατρικό προσωπικό εργάζεται στο θάλαμο εντατικής θεραπείας για ασθενείς με COVID-19 σε νοσομείο της Αθήνας στις 6 Σεπτεμβρίου, 2020. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Ελλάδα
Παγώνη: Πολύ δύσκολα τα πράγματα ως και 15 ημέρες ακόμη - Οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 1.000

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)