ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: LIVE: Η παρέλαση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ .ΤΩΡΑ.GR: LIVE: Η παρέλαση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από ...:   LIVE: Η παρέλαση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 09:20 25.03.2021 © Φωτογραφία : Nick Paleologos/SOOC Βρείτε μ

LIVE: Η παρέλαση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.03.2021
Βρείτε μας
Η Ελλάδα τιμά την 200η επέτειο από την έναρξη της επανάστασης του 1821 με σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις, κορυφαία εκ των οποίων η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.
Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα η σημερινή καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, που οδήγησε στην παλινόρθωση του κράτους μετά από μάχες για την αποτίναξη του έθνους από περίπου 400 ετών τουρκικού ζυγού.
Οι εορτασμοί αρχίζουν από νωρίς το πρωί με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα συνεχιστούν με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας.
Η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει υπό το βλέμμα των σημαντικών ξένων καλεσμένων, που έφτασαν στην Ελλάδα την Τετάρτη. Ο πρίγκιπας Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας και η σύζυγός του Καμίλα, ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί τιμούν τη χώρα μας.
Οι εκδηλώσεις έχουν προσαρμοστεί στις επιταγές του κορονοϊού, ωστόσο η μεγάλη εθνική επέτειος θα τιμηθεί ποικιλοτρόπως.
Τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα είναι «δρακόντεια», για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξέλιξη των εορτασμών.ας Η Ελλάδα ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)