Lockdown Μαρτίου στην Αττική - Κλειστά σχολεία και καταστήματα για δύο εβδομάδες

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα για τον κορονοϊό

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1343)
Βρείτε μας

Κλείδωσε το ολικό lockdown στην Αττική τύπου Μαρτίου, το οποίο σημαίνει το κλείσιμο των καταστημάτων και των σχολείων, με διάρκεια δύο εβδομάδων.

Ο κύβος ερρίφθη, η Αττική πάει σε ολικό lockdown τύπου Μαρτίου σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία ζητά αυστηρότερο απαγορευτικό για να καμφθεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Το lockdown θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Μαρτίου, ενώ πιθανόν θα διαρκέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ για δύο εβδομάδες, έως τις 21 Φεβρουαρίου. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας με ισχύ κατά πάσα πιθανότητα από την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega συστήνεται η αύξηση της τηλεργασίας.

Κλειστά σχολεία και καταστήματα

Έτσι, στα χνάρια και του lockdown του Μαρτίου και με βάση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, κλείνουν από την Πέμπτη τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Την απόφαση έλαβε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε μία συνεδρίαση - εξπρές με 16 ναι και οκτώ λευκά. 

Κλειστές θα μείνουν και οι εκκλησίες, ενώ δεν υπάρχει αναφορά για κάποια αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας, κάτι που μένει να διευκρινιστεί από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στο Sputnik, έκανε λόγο για συζήτηση για κλείσιμο σχολείων για δύο εβδομάδες.

Στο «τραπέζι» έχει μπει και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ακόμα δεν είναι ευκρινές αν θα ακολουθήσει ή όχι την Αττική με τις αποφάσεις να αναμένονται αύριο.

Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων που οδήγησε στον συναγερμό και το καθολικό lockdown είναι η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία, η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)