Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης: Εξετάζεται η ένσταση ακυρότητας, τι θα γίνει αν το αίτημα γίνει δεκτό

 


Δημοσίευση 24’ / Ανανεώθηκε 9’
Στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης: Εξετάζεται η ένσταση ακυρότητας, τι θα γίνει αν το αίτημα γίνει δεκτό
 Facebook Twitter Whatsapp

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης. Κρίσιμη συνεδρίαση για την ένσταση ακυρότητας. Τι θα γίνει αν απορριφθεί το αίτημά του.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί επί της αίτησης ακυρότητας της προδικασίας, αίτηση που κατέθεσε την Τετάρτη ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να υποστηρίξει αυτοπρόσωπος το αίτημά του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο περί ακυρότητας της δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και την έκδοση εντάλματος σε βάρος του.

Αν το αίτημα του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου γίνει δεκτό τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ανοίγει ο δρόμος για την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει κληθεί από την ανακρίτρια στις 14:30 το μεσημέρι. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου, αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, διαθέτουν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης. Παράλληλα ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι για το αδίκημα του βιασμού που καταγγέλλεται ότι τελέστηκε τον Αυγούστου του 2015 ο πελάτης του βρίσκονταν στην Ιθάκη. Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού θα καταθέσουν, όπως είπε, ως μάρτυρες η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης, μια συνταξιούχος πρώην δικαστική λειτουργός και άλλοι μάρτυρες.

Αναλυτικά η αίτηση ακυρότητας

Σύμφωνα με την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε ο συνήγορος του, Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, «την 5/2/2021 υπεβλήθη από τον Βασίλειο Κ. μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία ουσιαστικά δεν περιέγραψε κάποια αξιόποινη συμπεριφορά, αφού κατά τους ισχυρισμούς του, και αληθείς υποτιθέμενους, οι δήθεν σεξουαλικές επαφές μαζί του έγιναν με τη συναίνεσή του ενώ ήταν ήδη 15 ετών και χωρίς να έχω την ιδιότητα του παιδαγωγού του. Σε κάθε δε περίπτωση το χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται είναι μεγαλύτερο της 20ετίας από την ενηλικίωσή του και ενόψει των περί παραγραφής διατάξεων το περιεχόμενο της αναφοράς του ήταν ποινικά αδιάφορο».

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Λιγνάδης, αμέσως μετά τη μήνυση του Βασίλη Κ. εμφανίστηκε ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής και υποστήριξε ότι «κατά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2016, δηλαδή σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέλησή του και ότι μια φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μια που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε».

Την ίδια ημέρα, αναφέρει στο αίτημα ακυρότητας ο κ. Κούγιας κατέθεσαν και δυο ακόμη μάρτυρες, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από τους μάρτυρες αυτούς ο ένας «δεν κατέθεσε τίποτα απολύτως σε βάρος μου, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψή του οποιαδήποτε μεμπτή συμπεριφορά μου προς οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο».

Οσο για τη 40χρονη γυναίκα, ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του συνηγόρου του, δηλώνει ότι πρόκειται για μία γυναίκα εμμονική με το πρόσωπό του, από το 2000.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)