Δημήτρης Λιγνάδης: Στροφή στην υπερασπιστική γραμμή με κατά μέτωπο επίθεση – Ο διπλός στόχος Κούγια

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Προθεσμία από την ανακρίτρια να απολογηθεί ο εντολέας του αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης που κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς, αναμένεται να βρεθεί το μεσημέρι στην ανακρίτρια, με τον δικηγόρου Αλέξη Κούγια

για να ζητήσει να του δοθεί προθεσμία για την απολογία του. 

Το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να οργανώσει την υπερασπιστική τακτική του απέναντι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπερασπιστική γραμμή με κατά μέτωπο επίθεση από τον Αλέξη Κούγια

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ηθοποιού, η γραμμή που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι η κατά μέτωπο επίθεση με διπλή στόχευση, ώστε να στηρίξει την εξ αρχής τοποθέτησή του υπέρ της αθωότητας του.

Ο κ. Λιγνάδης είναι πιθανό να αμφισβητήσει τη νομική διαδικασία που έφερε τη σύλληψή του όσο αλλά και την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστα πρόσωπα», αλλά και σε ακραία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας: «παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία», υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, θα λάβει πιθανότατα τη νόμιμη προθεσμία να απολογηθεί για αύριο, ώστε ο συνήγορός του να προετοιμάσει ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα.

Όλο και περισσότερες καταγγελίες για Λιγνάδη

Tην ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες για καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και μήνυση που είχε υποβληθεί τη δεκαετία του 1980.

Όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο μαθητή της δραματικής σχολής «Ίασμος», ύστερα από καταγγελίες σχεδόν των μισών συμμαθητών του για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον καθηγητή τους, ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε.

Μια ακόμα αποκάλυψη ήρθε από τον καθηγητή και άνθρωπο του θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», πως δεν ανανέωσε τη σύμβασή του και στο Εθνικό Θέατρο καθώς είχαν ακουστεί διάφορα.

Σε άλλη καταγγελία, συμφοιτήτρια ατόμου σε άλλη σχολή που δίδαξε ο ηθοποιός, ισχυρίστηκε ότι συμφοιτητής της είχε πέσει θύμα του Λιγνάδη, με αποτέλεσμα να πέσει σε κατάθλιψη και να φτάσει μέχρι και σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Παράλληλα, σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ του MEGA, o σκηνοθέτης φέρεται να έκανε παρέα με ζευγάρι καλλιτεχνών και προσέγγισε τον 14χρονο γιο τους, τον χάιδευε και τον πλησίασε λέγοντάς του «μην αντιστέκεσαι στη φύση σου». Το παιδί, μάλιστα, φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)