Η Αργεντινή κλαίει για τον Μαραντόνα - Συγκλονιστικές εικόνες από το λαϊκό προσκύνημα - Βίντεο

 

COVID-19
Κρούσματα: 
58.226.396
Ανέρρωσαν: 
37.280.962

Θάνατοι: 
1.381.823
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Χιλιάδες Αργεντινοί έχουν σπεύσει στο Προεδρικό Μέγαρο του Μπουένος Άιρες, την Casa Rosada, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον «Ντιεγκίτο» τους.

Συγκλονιστικές είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο Μπουένος Άιρες, όπου η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Προεδρικό Μέγαρο, την Casa Rosada.

Ο «Ντιεγκίτο» έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη, στα 60 του χρόνια, έπειτα από καρδιακή ανακοπή και ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ανάρρωσης από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

Ο Αργεντινός Πρόεδρος, Αλμπέρτο Φερνάντες, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον θρύλο του αργεντίνικου και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η κηδεία του Μαραντόνα θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι που είχε γίνει και πριν 10 χρόνια η κηδεία του πρώην Προέδρου της χώρας, Νέστορ Κίρσνερ.

Ζωντανή εικόνα από την Casa Rosada στο Μπουένος Άιρες:

Αργεντινοί πολίτες έξω από τη Casa Rosada για να αποδώσουν φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα
© AFP 2020 / ALEJANDRO PAGNI
Αργεντινοί πολίτες έξω από τη Casa Rosada για να αποδώσουν φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα

Στους συγκεντρωμένους επιτρέπεται η είσοδος στην Πλατεία του Μαΐου (Plaza de Mayo) μέσω συγκεκριμένων σημείων.

Πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να εισέλθουν από διάφορες πλευρές του φράχτη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

​Οι τελευταίες ώρες του Ντιέγκο

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει ήδη αγκαλιάσει τον Θεό, σίγουρα θα τον ευχαρίστησε που του έδωσε το όνομά του εδώ στη Γη, αφού ο Θεός του ποδοσφαίρου πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών και σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Ξύπνησε στις 10 το πρωί

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξύπνησε περίπου στις 10 η ώρα το πρωί, έφαγε λίγο πρωινό, περπάτησε λίγο και λίγες ώρες αργότερα ξάπλωσε πάλι αφού δεν ένιωθε καλά, και όπως συνήθιζε ξεκουραζόταν για να ανακτά ενέργεια.

Παρακολουθούμενος από ψυχολόγο, ψυχίατρο και την προσωπική του νοσοκόμα, ο Μαραντόνα έπρεπε να σηκωθεί το μεσημέρι για να πάρει φάρμακο. Δεν συνέβη ποτέ. Όταν η νοσοκόμα πήγε να τον ξυπνήσει, τον βρήκε αναίσθητο. Η άμεση αντίδραση ήταν να καλέσει ασθενοφόρο.

Οι δύο πιστοί του φίλοι, ο Μαξιμιλιάνο Πομάργκο και ο Τζόνι Εσπόζιτο δεν παρέμειναν ήρεμοι. Έτσι, άρχισαν αμέσως να επικοινωνούν με τις κοντινότερες επαφές του Ντιεγκίτο. Από τον δρ Λεοπόλντο στον φίλο του και δικηγόρο του Ματίας Μόρλα, στις κόρες του που ζουν στην Αργεντινή, Ντάλμα, Τζιανίνα και Τζάνα.

Η καρδιά του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών σταμάτησε
Κατά το μεσημέρι, στη γειτονιά του Σαν Αντρές, στα σύνορα μεταξύ Τίγκρε και Εσκομπάρ, υπήρχαν ήδη μισή ντουζίνα ασθενοφόρα. Όλοι άρχισαν να προσπαθούν να επιτύχουν το τελευταίο θαύμα στη ζωή του Ντιέγκο: να ανακάμψει από την ανακοπή καρδιάς που υπέστη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η καρδιά του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών δεν κράτησε άλλο.

Το σχέδιο Κούβα του Φιντέλ Κάστρο

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν ανήσυχος, σαν να είχε κατάθλιψη και ήταν αρκετά στενοχωρημένος τις τελευταίες ημέρες. Για το λόγο αυτό, ο ψυχολόγος του Κάρλος Ντίαζ και η ψυχίατρός του Αγκουστίνα Κοσάτσοφ είχαν αναλύσει το σχέδιο για επιστροφή στην Κούβα, έτσι ώστε ο Ντιέγκο να μπορεί να επιστρέψει σε ένα μέρος που αγαπά. Τη χώρα του αγαπητού του φίλου, Φιντέλ Κάστρο, εκεί όπου πέρασε μια άλλη σκηνή στη ζωή του.

Ο Μαραντόνα ήταν τόσο άσχημα αυτές τις μέρες που το «σχέδιο Κούβα» ήταν κάτι περισσότερο από μια ευκαιρία. Και περισσότερο μετά την «πρόσκληση» από τον Τόνι Κάστρο, τον γιο του Φιντέλ, ο οποίος επικοινώνησε με τον εσωτερικό κύκλο του πρώην ποδοσφαιριστή για να του προσφέρει μια διαμονή και μυστικότητα για να ανακάμψει. Δεν πρόλαβε.

Ο Αργεντινός θρύλος πέθανε συνοδευόμενος από τον Μαξιμιλιάνο Πολάργκο, τον αδελφό του Μόρλα και τον ανιψιό του Τζόνι Εσπόζιτο, την πιστή υπηρέτρια του, την οποία αγαπούσε και σεβάστηκε σχεδόν σαν δεύτερη μητέρα.

Οι τελευταίες του επιθυμίες

Ο Ντιέγκο πέθανε με δύο πολύ μεγάλους πόνους. Ο πρώτος, που δεν μπόρεσε να επανενωθεί στα τελευταία του γενέθλια με όλα τα παιδιά του (Ντάλμα Νερέα, Τζιανίνα Νινόρα, Τζάνα, Ντιέγκο Φερνάντο και Ντιέγκο Τζούνιορ), καθώς επίσης και με τον αγαπημένο εγγονό του, τον Μπέντζαμιν Αγουέρο Μαραντόνα, τον γιο του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, Κουν Αγουέρο.

Ο δεύτερος ήταν πως όσο η μητέρα του ήταν εν ζωή, δεν είχε περάσει το χρόνο που θα ήθελε μαζί της και το είχε πει και σε συνέντευξη του.

Η 25η Νοεμβρίου 2020 δεν θα είναι άλλη μια μέρα στην ιστορία. Είναι η μέρα που έφυγε ένας θρύλος για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)