Αγωνία κάτω από τα χαλάσματα στη Σμύρνη: Αυξήθηκαν νεκροί και τραυματίες από τη φονική δόνηση

 

Κρούσματα: 
45.083.087
Ανέρρωσαν: 
30.333.483

Θάνατοι: 
1.182.028
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σεισμός στη Σάμο (49)
 0  0  0
Βρείτε μας

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Σμύρνη της Τουρκίας, όπου συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση ατόμων από τα χαλάσματα. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 24.

Στους 24 αυξήθηκαν οι νεκροί στη Σμύρνη από τη φονική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε Ελλάδα και Τουρκία το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Οι τοπικές Αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια τους πολίτες που βρίσκονταν στα σπίτια τους, όταν αυτά κατέρρευσαν. 

Ο νεότερος απολογισμός για τους νεκρούς δίνεται από την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών, που, παράλληλα, ενημερώνει πως ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 804.

«Ο αριθμός των νέκρων έχει αυξηθεί στους 24, ο αριθμός των τραυματιών στους 804».

Εικόνα απόλυτης καταστροφής

Πολυώροφα κτίρια κατέρρευσαν να τραπουλόχαρτα μετά το «χτύπημα» του Εγκελάδου, ενώ υποδομές έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές. 

Χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στις έρευνες στα χαλάσματα. Λίγο μετά τις έξι το πρωί, τοπική ώρα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανή μία 62χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένη, σύμφωνα με το τουρκικό Sputnik. 

Η ίδια πηγή σημειώνει πως έχουν σημειωθεί εκατοντάδες μετασεισμοί μετά την κύρια δόνηση.

Στο Μπαϊράκλι, επαρχία της Σμύρνης, σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να ανοίξουν δίοδο στα συντρίμμια επταώροφης πολυκατοικίας κι ενίοτε ζητούσαν από τον κόσμο που παρέμενε συγκεντρωμένος να κάνει ησυχία, καθώς συνέχιζαν να ψάχνουν παγιδευμένους όλη τη νύχτα, μετέδωσε ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί σε οκτώ κτίρια, ενώ συνεχίζονται σε άλλα εννέα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)