Λινού: Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους - Τα πράγματα δεν πάνε καλά

 

COVID-19
Κρούσματα: 
33.391.755
Ανέρρωσαν: 
23.171.581

Θάνατοι: 
1.002.401
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (507)
Βρείτε μας

Τις προτάσεις της ώστε να βελτιωθεί η επιβαρυμένη εικόνα που έχει η χώρα μας όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού έκανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί η επιβαρυμένη εικόνα που έχει η χώρα μας όσον αφορά στον κορονοϊό. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθησή της πως πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, πλην του σπιτιού.

«Έχουμε πολλά κρούσματα και μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο» προειδοποίησε η κ. Λινού, μιλώντας στο Open, να ζήτησε να «είμαστε πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι. Να πάρουμε μέτρα δικής μας προστασίας και να ενθαρρύνουμε την πολιτεία να εφαρμόσει μέτρα, γρήγορα και ανώδυνα, για να μην έχουμε επώδυνα». 

Κρούσματα σε σχολεία

Ερωτώμενη σχετικά με τα κρούσματα σε σχολεία, τόνισε πως δεν επαρκεί μόνο η χρήση μάσκας εάν δεν τηρούνται τα άλλα δύο βασικά μέτρα: απόσταση και χρήση ατομικών μέσων καθαριότητας. Σχετικά με το τι θα έκανε η ίδια για να βελτιωθεί η εικόνα είπε, μεταξύ άλλων, πως θα μείωνε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, «ανεξαρτήτως κόστους», και θα αξιοποιούσε ανοιχτούς χώρους – τώρα που είναι ακόμη καλός ο καιρός.

«Γιατί δεν αξιοποιούμε ανοιχτούς χώρους;» διερωτήθηκε.

Γενική χρήση μάσκας

Συνεχίζοντας μίλησε για τα μέτρα που θεωρεί η ίδια απαραίτητα, μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους πλην των σπιτιών, η αποσυμφόρηση – με κάθε τρόπο – των ΜΜΜ όπου υπάρχουν εικόνες συνωστισμού τόσο εντός των λεωφορείων και μετρό, αλλά και στην αναμονή αυτών. 

«Θα προσπαθούσα να εμπνεύσω τους συμπολίτες μου, όσο μπορούν, να δημιουργήσουν κάψουλες στις οποίες θα συμμετέχουν 1- 2 οικογένειες και θα απέφευγα κάθε επαφή» συμπλήρωσε.

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά»

«Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» παρατήρησε ζήτησε, όμως, να μην υπάρξει πανικός. δεν

«Χρειάζεται σύνεση, σύμπνοια, συνεργασία για να το ξεπεράσουμε» είπε και έκρινε πως οι απαραίτητες αποφάσεις αργούν να ληφθούν.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)