Μαύρος» Σεπτέμβρης με ρεκόρ κρουσμάτων και θυμάτων - 3.896 οι μολύνσεις στην Αττική

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (507)
Βρείτε μας

Με εκτίναξη κρουσμάτων και θανάτων, υψηλό αριθμό διασωληνώσεων, καθώς και αύξηση του δείκτη Rt φεύγει ο Σεπτέμβριος. Θλιβεροί και οι αριθμοί στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Με βαρύτατο απολογισμό θανάτων και κρουσμάτων κορονοϊού εκπνέει ο Σεπτέμβριος.

Σύμφωνα με το protothema.gr, κατά το ένατο μήνα του έτους καταγράφηκαν επιπλέον 7.597 μολύνσεις, δηλαδή κατά πολύ πάνω από τα μισά (10.526) από την αρχή της πανδημίας (Φεβρουάριο μέχρι και Αύγουστο).

Μετά το χθεσινό απολογισμό των 416 μολύνσεων, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έσπασε το «φράγμα» των 18.000 και διαμορφώθηκε πλέον στα 18.123 κρούσματα.

Χθες, στην Αττική βεβαιώθηκαν 240 νέα κρούσματα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί έως σήμερα.

Επιπλέον, στο λεκανοπέδιο εντοποπίστηκαν 3.896 (από τα 7.597) κρούσματα του μήνα, κοινώς το 50% όσως βεβαιώθηκαν εντός Σεπτέμβρη.

Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αττική, αποτυπώνεται και στο δείκτη Rt που στο λεκανοπέδιο αυξήθηκε σε 1 και άνω της μονάδας, σύμφωνα με την 16η έκθεση του Παρατηρίου για τον κορονοϊό (από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου).

Λόγω κατάστασης, αυξημένοι είναι οι έλεγχοι που διενεργούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Υψηλός αριθμός θυμάτων και διασωληνώσεων

Άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε εντός Σεπτεμβρίου σε σχέση και με τα θύματα του κορονοϊού. Μέχρι και χθες είχαν καταγραφεί 122 θάνατοι, κοινώς το ένα τρίτο των συνολικών του κορονοϊού στη χώρα μας.

Κατά μέσον όρο πέντε άνθρωποι με COVID-19 έχαναν τη ζωή τους ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων και σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για τις Εντατικές, από την αρχή της επιδημίας σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί 487 ασθενείς, οι 470 από τους οποίους χρειάστηκαν διασωλήνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)