Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ για την Τουρκία

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (294)
 0  0  0
Βρείτε μας

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε δεύτερο τηλεφώνημα από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεύτερο τηλεφώνημα από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, έλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, o Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφότου είχε επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό τουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το περιεχόμενο της επικοινωνίας του με τον Ερντογάν και δήλωσε πως επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, Ταμπ και Ερντογάν συνομίλησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Τούρκο Πρόεδρο να τίθεται υπέρ του διαλόγου.

Συγκεκριμένα, o Ερντογάν υπενθύμισε στον Τραμπ ότι η Τουρκία δεν ικανοποιείται με την αστάθεια και επεσήμανε πως η χώρα του απέδειξε «με συγκεκριμένες ενέργειες ότι θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να καθιερώσει τον διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο».

​Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Τραμπ

Να υπενθυμιστεί πως στην πρώτη επαφή που είχαν ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για την εικόνα έντασης που επικρατεί στην Αν. Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, ενώ τόνισε πως η ελληνική πλευρά τίθεται υπέρ της αποκλιμάκωσης, υπό την προϋπόθεση, όμως, να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις.  

Όπως επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Άγκυρα βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή αλλά και την σταθερότητα του ΝΑΤΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)