Αρνητικό ρεκόρ ημέρας: 269 κρούσματα στη χώρα μας, δύο θάνατοι, «κλείνει» το ΑΧΕΠΑ, 14 θετικοί γιατροί, νοσηλευτές, κρίσιμη εβδομάδα


Έλεγχοι στα λιμάνια σε πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων και από διαφορετικούς προορισμούς, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ



Share to LinkedInLinkedInShare to Περισσότερα...

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν δέχεται ασθενείς το ΑΧΕΠΑ

Σταματά το ΑΧΕΠΑ να δέχεται ασθενείς με κορωναϊό έως τις 21 Αυγούστου Λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,

μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ).

Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια, αιτία η μη τήρηση μέτρων

Είμαστε σε καλό επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες τα πράγματα θα πάρουν πολύ δύσκολη τροπή, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση για την πανδημία κορωναϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε αναλυτικά στην εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα, ενώ έδωσε διευκρινίσεις και απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης τις τελευταίες μέρες (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ).

Ανοίγουν τα σχολεία

Σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.) θα ξεκινήσουν φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία της χώρας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα απο την επιτροπή των επιδημιολόγων σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τις επόμενες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες χετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ).

Παράταση μέτρων στις εκκλησίες

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, η κυβέρνηση αποφάσισε να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες έως το τέλος Αυγούστου. Δηλαδή οι πιστοί θα προσέρχονται με μάσκες και θα είναι σε 1,5 μ. απόσταση.

Αναβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, το υπουργείο Πολιτισμού αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και αναβάλει τις εκδηλώσεις με χωρητικότητα άνω των 100 θεατών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες, έως και τις 24 Αυγούστου, στις συγκεκριμένες περιοχές (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ).

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)