Τσίπρας: Βαδίζουμε στα τυφλά - Η κυβέρνηση ερωτοτροπεί με τον ολοκληρωτισμό


ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας
Κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ειδικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις επιπτώσεις του κορονοϊού.
«Ο κόσμος δεν σας έδωσε εξουσιοδότηση και λευκή επιταγή» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, από το βήμα του Κοινοβουλίου, σε αυστηρό ύφος.
Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση - ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. - όσον αφορά τα τεστ. Μόνο τη Βουλγαρία προσπερνάμε».
«Πορευόμαστε στα τυφλά, με τα μάτια δεμένα. Βγαίνουμε από τα σπίτια και βαδίζουμε στα τυφλά» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Αιχμές για τα σχολεία

Αιχμές άφησε και για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, διερωτώμενος τα εξής:
«Ποια είναι η λογική πίσω από το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων; Ευτυχώς αποσύρατε την απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών. Δυσκολεύομαι να δω το γιατί. Σε μία απόφαση που διχάζει τους επιστήμονες και ενέχει ρίσκο και κινδύνους»

«Το αυτονόητο δεν αρκεί»

Στη συνέχεια, παρότι παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κρίση» και ότι η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «το αυτονόητο δεν αρκεί, ιδίως όταν συνοδεύεται από ελλείψεις».
Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για μεταφορά της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία και ζήτησε την εμπροσθοβαρή παρέμβαση για τη στήριξη της προσφοράς και της ζήτησης.
Και συνέχισε: «Νομοθετήσατε την εκ περιτροπής εργασία, αφήσατε ανεξέλεγκτες τις απολύσεις. Όλα αυτά δεν ήταν αναγκαίο κακό, ήταν επιλογή της κυβέρνησης, με σαφές ιδεολογικό πρόσημο»
«Πουθενά στην Ευρώπη δεν πριμοδοτήθηκε η αναστολή της σύμβασης εργασίας. Αντίθετα, πριμοδοτήθηκε η διατήρηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας».
«Η στάση της κυβέρνησης εκπορεύεται από τη στρατηγική να μετατρέψετε την κρίση σε μία ευκαιρία. Ευκαιρία για να νομοθετείται χωρίς έλεγχο, μόνο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ερωτοτροπία της κυβέρνησης με τον ολοκληρωτισμό».

«Να βγάλουμε το καράβι από τα βράχια»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «για εμάς η κρίση είναι ευκαιρία».
«Είναι ευκαιρία να σταθούμε μπροστά σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο. Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε πρακτικές και αντιλήψεις».
«Είναι ευκαιρία να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές απαξίωσης του δημοσίου. Είναι ευκαιρία να υλοποιήσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Αυτό μας διδάσκει η κρίση».
Τέλος, έκανε λόγο για μια νέα προοδευτική συμμαχία, η οποία θα βγάλει ξανά το καράβι από τα βράχια που το έριξε η παρούσα κυβέρνησ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)