Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Πώς θα γίνεται η βεβαίωση προστίμων στα ΜΜΜ

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (134)
 0  0  0
Βρείτε μας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στον τρόπο χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς από το επιβατικό κοινό, αρχής γενομένης από την 4η Μαΐου.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) περιέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, εν όψει της άρσης των μέτρων από την 4η Μαΐου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το κυβερνητικό στέλεχος έδωσε πέντε βασικές συμβουλές για την ορθή και ασφαλή χρήση των ΜΜΜ:
  • Δεν μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη
  • Δεν μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν έχουμε οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα
  • Δεν μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν έχουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούμε με άλλο μέσο
  • Όταν μετακινούμαστε με ΜΜΜ κρατάμε αποστάσεις
  • Όταν μετακινούμαστε με ΜΜΜ φοράμε προστατευτική μάσκα
Την ίδια ώρα, στους σταθμούς του μετρό θα υπάρχει ειδικό σημείο, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να λάβουν συμβουλές και οδηγίες.
Όσον αφορά τα λεωφορεία, ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε τον διπλασιασμό του στόλου από 550 σε 1.100 – αριθμός που ίσχυε μέχρι και το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.
Αντίστοιχη πύκνωση των δρομολογίων αναμένεται και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας.
Ειδική μνεία έκανε και στις μηνιαίες κάρτες, επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη για αποζημίωση των κατόχων, ενώ για τους κατόχους ετήσιων καρτών θα παρέχεται έκπτωση 10%.
Τέλος, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην επιβολή προστίμων, ύψους 150 ευρώ, σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα, διευκρινίζοντας ότι η βεβαίωση των παραβάσεων θα γίνεται μόνο από την αστυνομία.
Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο βεβαίωσης των προστίμων και από στελέχη της ΣΤΑΣΥ, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)