Σκούρας για κορονοϊό: Φαίνεται πως δεν δραπέτευσε από εργαστήριο

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (222)
 0  0  0
Βρείτε μας
Το ότι «ο εχθρός πλέον δεν είναι αόρατος», αναφερόμενος στον κορονοϊό, εκτιμά ως πολύ σημαντικό ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Ζαχαρίας Σκούρας.
Για τη σημασία που έχει η γρήγορη ανάλυση και γνώση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2, μίλησε ο καθηγητής Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Ζαχαρίας Σκούρας, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό οδηγεί με μεγαλύτερη ταχύτητα στην εύρεση τρόπων για την αντιμετώπισή του.
«Ο εχθρός πλέον δεν είναι αόρατος», επειδή «καθίσταται ορατός μέσα από την πρόοδο που έχει επιτελεσθεί με τα μικροσκόπια, τη διείσδυση του ματιού σε μέρη τόσο μικροσκοπικά, ώστε να βλέπουμε την εικόνα του, τον φαινότυπό του, τα μέσα καλλιέργειας και εντοπισμού στα διάφορα περιβάλλοντα, και ακόμα πιο μέσα, στον γενότυπό του και την ανάλυση της γενετικής του πληροφορίας», σημειώνει.
Αναφορικά με τη συμπεριφορά του SARS-CoV-2 σημειώνει ότι είναι ο έβδομος στη σειρά κορονοϊός και παρά την πρόσφατη εμφάνισή του είναι αρκετά μελετημένος.
Πρόκειται, όπως λέει για έναν, «έξυπνο ιό», καθώς είναι διεισδυτικός και εξαπλώνεται, επιβιώνει δηλαδή καλύτερα, επειδή δεν είναι εξαιρετικά «θανατογόνος».
Επίσης, συμφωνεί με το επιστημονικό συμπέρασμα πως ο ιός δεν ξέφυγε από εργαστήριο.
«Ο ιός δεν δραπέτευσε από κάποιο εργαστήριο, δεν τροποποιήθηκε γενετικά και είναι μάλλον προϊόν της φύσης», σημειώνει.
Επίσης, ως τη μόνη αποτελεσματική απάντηση στη δυνατότητα ο άνθρωπος να μπορεί να κατασκευάσει ένα τέτοιο εξαιρετικά αποτελεσματικό βιολογικό όπλο  διαπιστώνει την ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ύπαρξη χωρίς συνύπαρξη, χωρίς την αρμονική συμβίωση των μελών της κοινωνίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)