ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΜΕ…ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΜΕ…ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως έγινε γνωστό συναγερμός έχει σημάνει από σήμερα το πρωί για το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις που εισέβαλε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδαςç
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερευνητικό σκάφος βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της Μεγίστης και δεν φαίνεται να συνοδεύεται από άλλο τουρκικό πλοίο.
Μόλις έγινε αντιληπτή η είσοδος του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σήμανε συναγερμός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έσπευσε κοντά στο σημείο η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».
Η νέα τουρκική πρόκληση δεν γίνεται σε μία τυχαία ημέρα, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 24 ετών από την κρίση των Ιμίων όπου είχαν χάσει τη ζωή τους ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.
Σε μία πρώτη ανάγνωση, φαίνεται πως η Άγκυρα επιχειρεί να τεστάρει τις αντοχές της Αθήνας δηλαδή τα συνηθισμένα ψυχολογικά παιχνίδια της Άγκυρας, αλλά σε μία ημέρα όπου η Ελλάδα τιμά τους τρεις αξιωματικούς που έπεσαν στα Ίμια, προκαλώντας επικίνδυνες παρενέργειες.
Την ίδια ώρα η ελληνική επικαιρότητα ταλανίζεται από τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.
Αλλοίμονο μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakhs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)