Ψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Μετωπική Τσίπρα και Μητσοτάκη για το ποδόσφαιρο

ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Η πολιτική διαμάχη για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ συνεχίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και για το ποδόσφαιρο, μεταξύ άλλων.
Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, λίγό μετά την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών και τον πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών.
Από τη συζήτηση στη Βουλή δεν έλειψαν οι αναφορές και στο ποδόσφαιρο μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη.
Οι τόνοι, μάλιστα, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης οξύνθηκαν ιδιαίτερα.
Μιλώντας επί του συγκεκριμένου ζητήματος ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποίησε πως σε περίπτωση που αυτό το «νοσηρό κλίμα συνεχιστεί, θα αναγκαστώ να διακόψω τη Super League».

Τι προβλέπει η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ουάσιγκτον - Αθήνας, αλλά και την επέκταση της αξιοποίησης των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις.
Η συμφωνία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με την Επιτροπή Αγώνα να έχει καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Μέλος της επιτροπής είχε δηλώσει στο Sputnik ότι η συμφωνία «γεννά τρομερούς κινδύνους για την Ελλάδα» και είχε μιλήσει για «συζήτηση-προπαγάνδα».
Τα μελανά σημεία της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ είχε περιγράψει επίσης στο Sputnik ο Δημήτρης Καλτσώνης προειδοποιώντας για ελαχιστοποίησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)