Ηλιοφάνεια και ζέστη την Παρασκευή


Άνδρας σε συντριβάνι της Αθήνας κατά τη διάρκεια καύσωνα

Ηλιοφάνεια και ζέστη την Παρασκευή

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Στην Αθήνα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Ηλιοφάνεια αναμένεται για σήμερα, Παρασκευή, σ’ όλη την Ελλάδα, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το «meteo.gr» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν, δίνοντας σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 18 έως 34, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νότια ηπειρωτικά από 20 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 31 και στην Κρήτη από 18 έως 33.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ωστόσο, θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα μετατραπούν σε δυτικοί και βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φθάσει έως τους 31 βαθμούς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)