Εισήγηση Τσίπρα για πλατύ κάλεσμα δημιουργίας ευρύτατου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Εισήγηση Τσίπρα για πλατύ κάλεσμα δημιουργίας ευρύτατου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Να απευθύνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ευρύτατου μετώπου, εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς την Κεντρική Επιτροπή.
Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στόχος είναι «να αποτραπεί εν όψει ευρωεκλογών η επέλαση της ακροδεξιάς και να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και τις επιπτώσεις τους».
Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για απεύθυνση πλατιά προς όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό το χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς».
Όπως δήλωσε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή θα αφορά το κάλεσμα «σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο».
Ερωτηθείς αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, και νεοφιλελεύθερων πολιτικών». 
«Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάιο.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Με θέμα την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που θα έχει στο επίκεντρό της τις Ευρωεκλογές.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΜΠΕ τόνιζαν ότι «δεν υπάρχει θέμα λίστας».
Ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)