Πρέσβης Βενεζουέλας στη Ρωσία: Η ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ περιείχε ληγμένα

Δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας παραταγμένες μπροστά σε υποστηρικτές του Γκουάιδο κοντά σε γέφυρα που ενώνει την Βενεζουέλα με την Κολομβία, στις 23 Φεβρουαρίου, 2019

Πρέσβης Βενεζουέλας στη Ρωσία: Η ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ περιείχε ληγμένα

© AFP 2018 / Schneyder Mendoza
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Το Σάββατο ξέσπασαν επεισόδια στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, στη διάρκεια της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να παραλάβει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια.
Η ανθρωπιστική αποστολή που δεν κατάφεραν οι ΗΠΑ να μεταφέρουν στη Βενεζουέλα περιείχε φάρμακα που είχαν λήξει και τρόφιμα που είχαν σαπίσει, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Ραφαέλ Φάρια Τορτόσα, σε συνέντευξή του που ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Πρέπει να προσθέσω ότι οι ΗΠΑ μας στέλνουν προϊόντα που κανένας δεν έχει επιθεωρήσει. Πηγές μάς είπαν ότι τα κουτιά περιείχαν χαλασμένα τρόφιμα και ληγμένα, αχρησιμοποίητα φάρμακα», σημείωσε ο ίδιος στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.
Όπως είπε, κανένας οργανισμός που ήταν υπεύθυνος για την επιθεώρηση των ανθρωπιστικών αποστολών, δεν είχε ελέγξει την αμερικανική βοήθεια.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η Βενεζουέλα δεν απέρριψε την ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό γενικά., Έχει δεχτεί επτά τόνους φαρμάκων από τη Ρωσία, καθώς η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι βέβαιη ότι αυτή η βοήθεια αποδείχτηκε ειλικρινής χωρίς να υπάρχει καμία «παγίδα».
Σημειωτέον ότι χθες ο  υπουργός Ενημέρωσης και Πληροφόρησης της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε, στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν το Σάββατο στα σύνορα με την Κολομβία, ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας σχεδίαζε να σκοτώσει ανθρώπους που περνούσαν τη γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη φάση του σχεδίου προέβλεπε την κλοπή ενός άρματος μάχης. Το κλεμμένο στρατιωτικό όχημα, όπως είπε, σχεδιαζόταν να χρησιμοποιηθεί για να περάσει τη γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, χτυπώντας όλους τους πεζούς στα διάβα του και σκοτώνοντάς του. Στη συνέχεια, θα επέρριπτε ευθύνες στην εθνοφρουρά και στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, σημείωσε.
Η πολιτική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξέσπασε τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για ενορχήστρωση του επιχειρούμενου πραξικόπηματος στη Βενεζουέλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)