Ακάρ σε Αποστολάκη: Συγχαρητήρια για την επιλογή, σε περιμένω στην Τουρκία




29/01/19 • 12:32 | UPD 29/01/19 • 15:30
https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/apostolakis-akar-500.jpg

Ακάρ σε Αποστολάκη: Συγχαρητήρια για την επιλογή, σε περιμένω στην Τουρκία

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην επιστολή του ο Ακάρ αναφέρει πως ο ίδιος είναι υπέρ των σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας και καλής γειτονίας
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, απέστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογο του Ευάγγελο Αποστολάκη και του εκφράζει τα συγχαρητήρια του για την εκλογή του στη θέση του Υπουργού Άμυνας.
Πληροφορίες του EletherosTypos.gr αναφέρουν πως στην επιστολή του ο Ακάρ αναφέρει πως ο ίδιος είναι υπέρ των σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας και καλής γειτονίας.
Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός καλεί τον Ευάγγελο Αποστολάκη και εκφράζει την επιθυμία του να τον φιλοξενήσει στην Τουρκία.
H κίνηση αυτή του Τούρκου υπουργού θεωρείται ένα βήμα καλής θέλησης ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης και ένα βήμα εκτόνωσης λίγες ώρες πριν την επέτειο των γεγονότων των Ιμίων.
Tο τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφερόμενο στην είδηση έχει τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ». Την ίδια ώρα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι o Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.
Τέλος, στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)