Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μισό εκατ. φορολογούμενοι προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο στη μαύρη λίστα της Εφορίας

Μισό εκατ. φορολογούμενοι προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο στη μαύρη λίστα της Εφορίας

Δραματική αύξηση των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη
Δημοσίευση πριν από 23' / Ανανεώθηκε πριν από 7'




Ιδιαίτερα δύσκολος για τα οικονομικά διαθέσιμα εκατοντάδων  χιλιάδων νοικοκυριών αποδείχθηκε φέτος ο Σεπτέμβριος, καθώς από τη μία είχαν να αντιμετωπίσουν ανελαστικές υποχρεώσεις του φθινοπώρου (άνοιγμα σχολείων, καθυστερήσεις σε  υποχρεώσεις του καλοκαιριού κλπ) και από την άλλη δύο δόσεις πληρωμής στην  εφορία (δόση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ).
Αποτέλεσμα των παραπάνω να αυξηθεί σε σχέση με τον Αύγουστο σε πάνω από μισό εκατομμύριο (510.428) ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων οφειλετών και έτσι να διαμορφωθεί, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, από 3.801.967 οφειλέτες τον Αύγουστο στα 4.312.395 τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα τον ίδιο μήνα (Σεπτέμβριος) αυξήθηκαν και κατά 1,4 δις ευρώ τα "φρέσκα" ληξιπρόθεσμα χρέη με το σύνολο παλαιών και νέων  χρεών να φτάνει  τα 103,092 δισ. ευρώ από 102,644 δισ. ευρώ τον Αύγουστο..   
Από το σύνολο του 1,4 δισ. ευρώ  νέων οφειλών του Σεπτεμβρίου, τα 513 εκατομμύρια ευρώ αφορούν απλήρωτους φόρους, ενώ τα υπόλοιπα 900 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν υποχρεώσεις μόλις... τεσσάρων ιδιωτών στο δημόσιο.
Συνολικά από τις αρχές του έτους οι νέες οφειλές ανήλθαν  στο ποσό των 7,838 δισ. ευρώ, ενώ οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές (που δημιουργήθηκαν μέχρι στα τέλη του 2017) περιορίστηκαν τον Σεπτέμβριο στα 96,205 δισ. ευρώ έναντι 96,394 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.
Όσον αφορά τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ο αριθμός των οφειλετών που κινδυνεύει με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αγγίζει πλέον το 1,8 εκατομμύρια εκ των οποίων έχουν ήδη ληφθεί ανάλογα μέτρα στο παρελθόν σε 1,14 εκατομμύρια από αυτούς. Μέσω των κατασχέσεων αλλά και των διαφόρων ρυθμίσεων εισπράχθηκαν  από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο περίπου 4 δισ. ευρώ..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)