Καταγγελίες πως αγνοείται η τύχη δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών


Οι τούρκοι αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία

Καταγγελίες πως αγνοείται η τύχη δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

© REUTERS / Alkis Konstantinidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Στην καταγγελία πως έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, προχώρησε η δικηγόρος Σταυρούλα Τομάρα, η οποία μάλιστα αφήνει υπαινιγμούς περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Αγνοείται η τύχη δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατέφθασαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές.
Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος τους, Σταυρούλα Τομάρα, οι δύο Τούρκοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου. Αφήνει μάλιστα, υπόνοιες περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν πρόσφατα από τις τουρκικές αρχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «The Times», πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, οι οποίοι στη γειτονική χώρα κατηγορούνται για οργάνωση και συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Πρόσφατα, το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσίευσε την οριστική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνάκτσι, τον πρώτο από τους οκτώ αξιωματικούς της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Τούρκος έχει δικαίωμα λήψης ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να μεταβεί σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οκτώ στρατιωτικοί τελούν υπό καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας, ενώ σε τρεις εξ αυτών έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)