Αντικρουόμενες πληροφορίες για τον χρόνο ενημέρωσης ύπαρξης νεκρών


Πυρκαγιά στην Πεντέλη

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τον χρόνο ενημέρωσης ύπαρξης νεκρών

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Μαίνεται η αντιπαράθεση για τον ακριβή χρόνο ενημέρωσης της κυβέρνησης σχετικά με την ύπαρξη νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής. Τι ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος και τι απαντούν λιμενικό, ΕΚΑΒ.
Παραμένει η ασάφεια γύρω από τον ακριβή χρόνο ενημέρωσης της κυβέρνησης για την ύπαρξη των πρώτων νεκρών από τη φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στην ανατολική Αττική.
ΕΚΑΒ και Λιμενικό Σώμα φέρονται να ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό των πρώτων νεκρών στον οικισμό Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι.
Αντίθετα, η κυβέρνηση επιμένει ότι η επιβεβαίωση και η διασταύρωση της πληροφορίας για τους πρώτους νεκρούς κατέστη εφικτή γύρω στις 2.30 τα μεσάνυχτα, όταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε τις πρώτες επίσημες ενημερώσεις.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελ. Τύπος», το οποίο επικαλείται έγγραφο του λιμενικού σώματος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Κορουμπλής, είχε «ασφαλή πληροφορία» για την ανάσυρση σορών από τις 19.08 της Δευτέρας.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σήμα του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας προς τον θάλαμο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος, το οποίο προκύπτει από το ημερολόγιο του λιμεναρχείου.
Χθες, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα, υποστήριξε πως το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τους πρώτους νεκρούς μέχρι τις 22:30 το βράδυ και πως οι πρώτες πληροφορίες για νεκρούς είχαν φτάσει πολύ νωρίτερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις 22:30, το ΕΚΑΒ διατάχθηκε να σταματήσει την παραλαβή νεκρών «καθώς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών, έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί». Εκτίμησε δε, ότι η σχετική εντολή δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δεν υπήρχε επιβεβαιωμένη ή διασταυρωμένη πληροφορία για νεκρούς.
«Οι νεκροί ούτε κρύβονται, ούτε εικάζονται» τόνισε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε πως «μόλις επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη νεκρών, η κυβέρνηση προχώρησε αμέσως στην ενημέρωση των πολιτών». «Βγήκα εγώ στις 2.30 το βράδυ και ενημέρωσα. Δεν κρύψαμε τίποτα» πρόσθεσε, χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)