Σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική προχωρά η κυβέρνηση

Σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική προχωρά η κυβέρνηση
Πηγή: EUROKINISSI
Την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με συμφέροντα «για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, την Τρίτη, την ίδια ώρα που γινόταν γνωστό πως οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής ανέρχονται πλέον επισήμως σε 80, κι ενώ μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την τραγωδία.

Διαβάστε επίσης

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προτεραιοποιείται η λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό, που αφορούν αποκλειστικά την Αττική, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να προστατευθεί η Αττική από το ενδεχόμενο μελλοντικών φυσικών καταστροφών. Τόνισε ότι οι διαδικασίες θα είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορες,συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης θα έχει αύριο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη λίστα αυθαιρέτων.
Επισήμανε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση είχε πάρει πρωτοβουλίες για να εκκινήσει κατεδαφίσεις στην περιοχή του Μαραθώνα, «οι οποίες λίμναζαν για περίπου 19-20 χρόνια».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την απρόσκοπτη πρόσβαση πολιτών στις παραλίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που χειρίζεται την έρευνα, αναμένεται να καλέσει προς κατάθεση όχι μόνο ιδιοκτήτες, προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμόδιους από την Πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

80 οι νεκροί, 8 οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76, ενώ συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης και των υπολοίπων σορών, που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)