Ψαλιδόπουλος: Ανοιχτό το θέμα για τις περικοπές συντάξεων, μετά τον Αύγουστο η συζήτηση


Χρήματα

Ψαλιδόπουλος: Ανοιχτό το θέμα για τις περικοπές συντάξεων, μετά τον Αύγουστο η συζήτηση

CC0 / stevepb / coins
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Αν και τα μέτρα έχουν νομοθετηθεί, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η συζήτηση για το εάν και πώς θα εφαρμοστούν, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Εάν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, οι Ευρωπαίοι θα καταλάβουν πως η επιμονή τους στα υψηλά πλεονάσματα είναι υπερβολική, επεσήμανε ο ίδιος.
Στις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα μετά τον Αύγουστο παρέπεμψε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, αναφερόμενος στις περικοπές των συντάξεων. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας στην εκπομπή «Βουλής Βήμα», ο κ. Ψαλιδόπουλος σημείωσε ότι αν και οι περικοπές των συντάξεων έχουν νομοθετηθεί, η συζήτηση για το εάν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και πώς, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Όπως είπε θα γίνει μετά τον Αύγουστο.  
Σχετικά με τα υψηλά πλεονάσματα, ο κ. Ψαλιδόπουλος, ανέφερε ότι στο μέτρο που η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνημένα, θα μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους πως η επιμονή τους στα υψηλά πλεονάσματα είναι υπερβολική, εκτιμώντας ότι είναι πιθανό στο μέλλον το ζήτημα να συζητηθεί πολύ.
Όσον αφορά στην τελική έκθεση του ΔΝΤ που θα δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου και θα εμπεριέχει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο κ. Ψαλιδόπουλος εκτίμησε ότι θα είναι θετικότερη από την προηγούμενη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)