Αθωώθηκε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που απειλούσε να κάψει τον ΣΚΑΙ

Αθωώθηκε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που απειλούσε να κάψει τον ΣΚΑΙ

30 Ιουνίου 2018 - 17:20
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε αθώο τον 39χρονο
Αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας το 39χρονο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, που μέσω Facebook, απειλούσε τα ξημερώματα της Παρασκευής να κάψει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Ο 39χρονος συνελήφθη χθες Παρασκευή στα Εξάρχεια και σήμερα οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη αδικήματος. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο τελικά τον έκρινε αθώο με το σκεπτικό ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νομοθετικής διάταξης βάσει της οποίας ασκήθηκε η εναντίον του δίωξη.
Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον 39χρονο. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένα περίπου εκατό άτομα δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο.
Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε γράψει τα ξημερώματά της περασμένης Παρασκευής στο Facebook: «Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».
Η ανάρτηση δε αυτή του 39χρονου είχε προκαλέσει την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)