ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Ιταλία: Χιλιάδες πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους μετά από τον σεισμό -Ρέντσι: Θα ανοικοδομηθούν τα χωριά

Φωτογραφία: SOOC/ CHRISTOS DOGAS
Φωτογραφία: SOOC/ CHRISTOS DOGAS
Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά είναι παρήγορο ότι δεν υπάρχουν θύματα, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, στο τηλεοπτικό του μήνυμα μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Ιταλία νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Χιλιάδες πρέπει να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι θα ανοικοδομηθούν πλήρως τα χωριά που καταστράφηκαν και θα δαπανηθούν τα χρήματα που θα χρειαστούν. «Υπάρχει κούραση, πόνος και στρες, αλλά δεν πρέπει να μετατραπεί σε μοιρολατρία. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που επλήγησαν», πρόσθεσε, ζητώντας να αποφευχθούν οι πολιτικές συγκρούσεις.
Ακόμη, έκανε έκκληση στους κατοίκους να ακολουθήσουν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για μεταφορά σε ξενοδοχεία. «Στη συνέχεια θα φτιάξουμε ξύλινα σπίτια και η ζωή θα ξαναρχίσει», συμπλήρωσε.
15.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, 15.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά από τον ισχυρό σεισμό. Οι άστεγοι, ανακοίνωσε θα μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές, ενώ τόνισε ότι έχουν ελεγχθεί σχεδόν όλες οι απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε και δεν υπάρχουν νεκροί.
Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, όμως, πρόσθεσε ότι οι άστεγοι θα πρέπει να απομακρυνθούν οριστικά από τις πληγείσες περιοχές, για να προστατευθεί η ακεραιότητά τους. Ο συνολικός αριθμός των αστέγων υπολογίζεται, μέχρι αυτή τη στιγμή, σε δεκάδες χιλιάδες. Η κυκλοφορία στην οδό Σαλάρια, η οποία συνδέει τη Ρώμη με τις πληγείσες περιοχές, έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, εξαιτίας κατολισθήσεων και οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην προσπαθήσουν να πλησιάσουν, αν δεν χρειάζεται, στις περιοχές που χτύπησε ο Εγκέλαδος.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι τραυματίες είναι περίπου είκοσι, αν και δεν μπορεί ακόμη να γίνει μια οριστική εκτίμηση της κατάστασης.


Πηγή: Ιταλία: Χιλιάδες πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους μετά από τον σεισμό -Ρέντσι: Θα ανοικοδομηθούν τα χωριά | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/297867/italia-hiliades-prepei-na-fygoyn-apo-ta-spitia-toys-meta-apo-ton-seismo-rentsi-tha#ixzz4OaFqCZI3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)