Τουρκικά πλήγματα σε αμάχους με στόχο Κούρδους αντάρτες

turkey-syria-army.jpg

Τουρκικά στρατιωτικά οχήματαΤουρκικά στρατιωτικά οχήματα ενώ κατευθύνονται από τα τουρκοσυριακά σύνορα προς την Τζαραμπλούς | AP Photo/Halit Onur Sandal
Συνεχίζονται οι τουρκικές επιχειρήσεις εντός των συριακών εδαφών, όπου επλήγησαν κατοικίες και θέσεις συμμάχων των υποστηριζόμενων από τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων βασική συνιστώσα είναι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού).
Όπως καταγγέλλουν οι SDF, η επίθεση έγινε στο χωριό Αλ-Αμάρνα νότια της Τζαραμπλούς στη βόρεια Συρία, και σημειώνουν ότι προκάλεσε απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Όπως τόνισαν πρόκειται για «μια επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί το μέλλον της περιοχής».
Επίσης, αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου Ρόιτερς, από το Καρκαμίς, τουρκική πόλη στην άλλη πλευρά των συνόρων, είδε μαχητικά αεροσκάφη να πετούν από τον τουρκικό εναέριο χώρο μέσα στη Συρία και στη συνέχεια άκουσε πολλές εκρήξεις, ωστόσο δεν μπορούσε να αποσαφηνίσει την ταυτότητα των μαχητικών.
Η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει επισήμως το γεγονός. 
Το χωριό αλ-Αμάρνα βρίσκεται περίπου 10 χλμ. νότια της Τζαραμπλούς, πόλης που κατέλαβαν από το Ισλαμικό Κράτος αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία και σύμφωνα με αξιωμτούχους των υποστηριζόμενων από την Τουρκία οργανώσεων των ανταρτών, μαχητές των συμμάχων των SDF κατείχαν θέσεις στο αλ-Αμάρνα.
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς δημιουργήθηκε με δηλωμένο σκοπό να καταλάβει την πόλη από το Ισλαμικό Κράτος και στην ανακοίνωσή του αποκαλεί τις σημερινές τουρκικές ενέργειες προκλητικές. 
«Επιβεβαιώνουμε την ικανότητά μας για προασπίσουμε τους εαυτούς μας», ανέφερε.
Στην ανακοίνωση εξηγεί ότι οι δυνάμεις του δεν προσέγγισαν τη λωρίδα των συνόρων προκειμένου να αποφύγουν οποιεσδήποτε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις ή με Σύρους αντάρτες που υποστηρίζουν, και ότι «εάν δεν επιτεθούν στις δυνάμεις μας, τότε θα κρατήσουμε ασφαλή τη λωρίδα των συνόρων».

Ενισχύει τη δύναμη πυρός

Στο μεταξύ, η Τουρκία έστειλε ακόμη έξι άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά μέσα στη Συρία την ώρα που οι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα συνέχιζαν την αποναρκοθέτηση της πόλης Τζαραμπλούς.
Τα έξι τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στο συριακό έδαφος σύμφωνα με φωτογράφο του AFP που βρίσκεται στο χωριό Καρκαμίς, στη μεθόριο με τη Συρία.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η Τουρκία διατηρεί στο εξής 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες στη Συρία έπειτα από τρεις ημέρες επιχειρήσεων.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα ασχολούνται με την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν αφήσει οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Τζαραμπλούς.
Μόνο την Παρασκευή εξουδετερώθηκαν τουλάχιστον 20 εκρηκτικοί μηχανισμοί
ΠΗΓΗ ΕΦ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)