Ψήφος από διαίσθηση!

Ψήφος από διαίσθηση!
Πώς γίνεται, ενώ έχουμε νέα κυβέρνηση ,μετά από εκλογική αναμέτρηση-μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις - να θέλουμε να φύγει μια ώρα αρχύτερα!
Μάλλον φταίει η διαίσθηση που μας οδήγησε στην αλογάριαστη ,ως ένα σημείο, ψήφο! Γιατί δυο απανωτές εκλογικές μάχες, της έδωσαν τη νίκη, αφού θα καταργούσε τα μνημόνια και τη συναφή πολιτική, αλλά και δεν μας είπε, τι ακριβώς θα έκανε στη συνέχεια! Άρα το «πρώτη φορά αριστερά» με διαίσθηση ,δεν επέφερε τα αναμενόμενα. Τώρα τι λέει η διαίσθησή μας; Μας λέει να εκλογικευτούμε και να προσέξουμε πάρα πολύ γιατί η ακυβερνησία από το ανεβοκατέβασμα των κυβερνήσεων είναι ασύμφορη σε όλους τους Έλληνες πολίτες! Το δημοψήφισμα είχε τη σκοπιμότητά του !Απεδείχθη πλάνη καθώς ο έχων την αρχική ιδέα ,άλλα λογάριαζε με τον εαυτό του. Εμείς θεωρούσαμε το «ΟΧΙ», «ΟΧΙ» και εκείνος ,όπως σε άλλους καιρούς, εκλάμβανε το «ΟΧΙ» του λαού ως δικό του « ΝΑΙ». Ναι στην υπογραφή των μνημονίων! Και πάλι η διαίσθηση ,μας είπε να τον επανεκλέξουμε .Μα γιατί τόση επιμονή! Στην ουσία ,αγανακτισμένοι από τους προηγούμενους- που με τα «θέλω» τους διέλυσαν τις παρατάξεις και άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη-χωρίς περιστροφές συμβιβαστήκαμε με την έσχατη λύση. Συμβιβαστήκαμε, ενώ διακρίναμε το αμφιλεγόμενο «ΟΧΙ»του δημοψηφίσματος! Συμβιβαστήκαμε πάλι από διαίσθηση ενώ γνωρίζαμε ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί μπροστά στο συμφέρον της Ένωσης και πιο συγκεκριμένα αυτό της Γερμανίας θα μας αποκεφάλιζαν! Έτσι με νέο πρωθυπουργό, όχι νέα κυβέρνηση –τα παλαιά υλικά θέλουν την αντιστήριξη τους-προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες τάχα του εκσυγχρονισμού που θέλει την ένωση για το καλό των ισχυρών κρατών.
Η ψήφος από διαίσθηση έφερε την άτακτη ταπεινωτική υποχώρηση ,το ναι σε όλα με την κυβέρνηση να πάσχει στις αφετηριακές της ακόμα προθέσεις ,να παλινωδεί και να υπαναχωρεί. Πως αλλιώς να το πεις ,πώς να μιλήσεις όταν επικρατούν οι μυθοποιοί !Αλλά οι μύθοι από μόνοι τους, χωρίς το πάντρεμα με τη λογική, οδηγούν σε αδιέξοδα και μοιάζει ,φαίνεται να είναι κοντά η ώρα της αποχώρησης από το παιχνίδι εκείνων που χόρτασαν τους μύθους και κατάλαβαν ότι η μη συμπόρευση οδηγεί αναγκαία στη διάλυση. Η διαίσθησή μας αυτό λέει και μάλλον δεν θα μας διαψεύσει!
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)