Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής (20:11)

Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής (20:11)

Αλέξης Τσίπρας:
Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» που έλαβαν τα κόμματα, καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε δύο μήνες το πόρισμα.   

Τσίπρας για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη: «Θα χάσετε το μέτρημα...» (20:06)

Αλέξης ΤσίπραςΒουλή | Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις παρέμβασης στη δικαιοσύνη από το πολιτικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
  1. Με το νόμο 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκ. Ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τερματίστηκαν όλες οι διώξεις.
  2. Με τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013 διαγράφηκαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων.
  3. Το ΝΣΚ στη συνέχεια στηριζόμενο στις διατάξεις αυτές απάλλαξε από κάθε ευθύνη τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και κάθε συμβεβλημένο ιδιώτη.
  4. Με το νόμο 4255/2014 έπαυσαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν την διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ.
  5. Με το άρθρο 68 του νόμου 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης! [Η διάταξη καταργήθηκε λίγο αργότερα εξαιτίας της γενικευμένης κατακραυγής!]
  6. Με το νόμο 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη ΔΣ των Τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για το διαβόητο PSI.
  7. Με το νόμο 4141/2013 ανεστάλλησαν οι ποιν. διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων.
  8. Με τον νόμο 4224/2013 απαλλάσσονται τα μέλη του ΔΣ της Λαρκο από κάθε ευθύνη για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
  9. Με το άρθρο 19 του ίδιου νόμου σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού.
  10. Με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά κυρίου Αθανασίου αντικαταστάθηκε το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα. (Βάσει του άρθρου αυτού ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών επιχειρήσεων και Μ.Κ.Ο. που λάμβαναν αφειδώς χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό δημόσιο). Η τροπολογία κατατέθηκε στις 6 Μαίου 2014 και αφού ψηφίστηκε και ίσχυσε για μερικές μέρες αποσύρθηκε με το επιχείρημα ότι κατέβηκε από λάθος. Η ύπαρξη όμως του νόμου για μερικές μέρες, έδινε τη δυνατότητα στους υπόδικους για τα αδικήματα, να ζητήσουν να δικαστούν με αυτόν. 
...

Οι φάκελοι Τσίπρα στη Βουλή (19:54)

Αλέξης ΤσίπραςΒουλή | Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Με δύο φακέλους ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

Μήπως αναφέρεται κυρίως στον Ευάγγελο Βενιζέλο;(19:47)

Ευαγγ. ΒενιζέλοςPHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Αλέξης Τσίπρας: «Η Δικαιοσύνη είναι ένας βαθύτατα ταλαιπωρημένος θεσμός. Η αναπηρία της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι η πολυνομία και κακονομία, ως αποτέλεσμα των διαρκών παρεμβάσεων νομομαθών πολιτικών του παλιού συστήματος...».
Μήπως αναφέρεται κυρίως στον Ευάγγελο Βενιζέλο;
Δ.Τ.
 

Το «τιτίβισμα» της Κωνσταντοπούλου για τον Τσί

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)