Λεβέντης ως το τέλος (00:27)

Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΒουλή | Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μέσω φωνών, διαφωνιών και παραφωνιών ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για την πρωτολογία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κουνώντας υποτιμητικά το κεφάλι του, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ.
Είχε και τα δίκια του – κάτι η περασμένη ώρα, κάτι η κούραση, κάτι οι αξίες του διαλόγου που χάθηκαν στη μετάφραση, πολύ θέλει ένας βουλευτής να «εξεγερθεί»;
Από τα έδρανα της ΝΔ ακούγονταν βρισιές, μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου και ο κ. Λεβέντης περίμενε και κοιτούσε ειρωνικά, όπως εξάλλου, έκανε και τόσα χρόνια εκτός Βουλής.
Ε, τώρα, το έκανε και εντός (ένα τέταρτο περίμενε όρθιος να μιλήσει).
Δεν τους χαρίστηκε ωστόσο. Κατευθείαν έκανε σαρκαστικό σχόλιο: «θέλατε να μεταφέρετε τη μέρα της διεξαγωγής αυτής της συζήτησης που ήταν να γίνει την προηγούμενη Τρίτη, με τα τραγικά γεγονότα στις Βρυξέλλες, για να μπορείτε να φωνάζετε με την ησυχία σας!».
Στη συνέχεια κινήθηκε κατά τα γνωστά. Ολίγη από αστική ευγένεια (την οποία και χαρήκαμε, δε λέω), ολίγη από κριτική στον Τσίπρα («ε, κυνηγείστε επιτέλους τη διαπλοκή. Τι κάθεστε;»), ολίγη από κριτική στον Κυριάκο («αν είναι τόσο καλή η ΝΔ, γιατί έφυγε ο κόσμος από αυτή;», «επί Σαμαρά δεν είχε έρθει κουνούπι να κυβερνήσει»), ολίγη από προσωπική ζωή (αναφέρθηκε στην εξέταση ματιών που έκανε το πρωί), αρκετή ειρωνία προς όλους («ο κόσμος έχει αηδιάσει με τις μούρες που παρελαύνουν στην τηλεόραση», «τι χειροκροτάτε εδω μέσα σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω!», «εδώ μέσα καταφέρνετε τα πάντα – ταχυδακτυλουργοί είστε!») και ουσία επίσης ολίγη. Αν και η αλήθεια είναι πως, προς έκλπηξίν μας, ήταν λιγότερο λαϊκιστής από πολλούς. Βέβαια, έριξε και τη μπόμπα, ότι είναι υποστηρικτής του Χριστοφοράκου.
Και βέβαια, μίλησε για συναίνεση. Όχι που δεν θα μίλαγε.
Νόρα Ράλλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)