κλείνουν τα σύνορα: Θα «δέχονται» μόλις 580 πρόσφυγες την ημέρα!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σλοβενία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Σερβία και Κροατία κλείνουν τα σύνορα: Θα «δέχονται» μόλις 580 πρόσφυγες την ημέρα!

Σλοβενία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Σερβία και Κροατία κλείνουν τα σύνορα: Θα «δέχονται» μόλις 580 πρόσφυγες την ημέρα!

Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η σλοβενική αστυνομία.
Η απόφασή τους αυτή συνιστά έμμεσο κλείσιμο των συνόρων, με δραματικές συνέπειες για την Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εδώ εγκλωνισμένοι έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο hotspot.
Οι αρχηγοί της αστυνομίας είναι "υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν", ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή δήλωσή της.
Λίγο αργότερα και η  Κροατία ανακοίνωσε πως καθόρισε με τη σειρά της σε 580 την ημέρα τον αριθμό των μεταναστών που θα μπορούν να διέρχονται από το έδαφός της με κατεύθυνση τη βόρεια Ευρώπη, έπειτα από την ανακοίνωση, λίγο νωρίτερα, του ίδιου ανώτατου ορίου από τη Σλοβενία.
"Η Σλοβενία μας ενημέρωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι μπορούν να δέχονται 580 μετανάστες την ημέρα και εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε σχετικά τους συναδέλφους μας στη Σερβία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας Γελένα Μπίκιτς.
"Θα επιμείνουμε κι εμείς σ' αυτόν τον αριθμό", δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν "αμέσως".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)