- Δεν βγήκε... λευκός καπνός στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με αντιπροσωπεία των γιατρών
- Το Ασφαλιστικό πάει στη Βουλή... παρά τις διαφωνίες
- "Θα κλείσουν χιλιάδες ιατρεία", δηλώνει στο newsit.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης
- Οι τέσσερις βελτιωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρεί να κάμψει αντιστάσεις
- Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οδεύουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Χωρίς να βρεθούν ουσιαστικά σημεία σύγκλισης ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου και αντιπροσωπείας των γιατρών υπό τον προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη.
Η πλευρά των γιατρών επισημαίνει ότι υπήρξε καλή διάθεση από τον κ. Κατρούγκαλο, αλλά υπάρχει ακόμη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαλόγου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ενώ το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου συνεδριάζει εκτάκτως σε λίγη ώρα ώστε να συντονίσει τις επόμενες κινητοποιήσεις των γιατρών.
Ο κύριος Κατρούγκαλος δέχεται την πρόταση Πατούλη να πληρώνουν οι νέοι γιατροί χαμηλότερες εισφορές την πρώτη 5ετία (από την στιγμή που θα πάρουν ωστόσο την ειδικότητα κι όχι με την λήψη του πτυχίου)...
Άκαρπη η συνάντηση με Τσίπρα
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οδεύουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί αφού απ' ότι φαίνεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα....
Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συενδριάζει εκτάκτως για την κλιμάκωση του αγώνα για το ασφαλιστικό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δήλωσε ότι «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον διάλογο για να αλλάξει αυτό το σχέδιο ασφαλιστικού».
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό διευρύνεται, καθώς αντιδρούν συντονισμένα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ομάδες. Οι μηχανικοί στηρίζουν τις σημερινές κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δεκάδων φορέων του χώρου της Υγείας στην Αθήνα. Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων αύριο Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Επίσης συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους για την γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας πανελλαδική αποχή και μαζική κινητοποίηση για την ημέρα; της γενικής απεργίας, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ».
Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, το ΤΕΕ και η ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ συνεχίζουν την Πανελλαδική Απεργία – Αποχή από το σύνολο των Τεχνικών Συμβουλίων και Επιτροπών που έχουν τεχνικό αντικείμενο, συμπεριλαμβανόμενων και των Επιτροπών Δημοπράτησης, από 25/1 έως 29/1/2016.
Οι τέσσερις βελτιωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους προέδρους των επιστημονικών φορέων τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, και ζήτησε από τους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις και τις δικές τους προτάσεις. Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης υπέρ των ηλικιακά νεώτερων και πλέον αδύναμων κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών, είναι:
Α. ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
1. Για την πρώτη πενταετία άσκησης επαγγέλματος: Υπολογισμός των εισφορών στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή στα 468€, αντί για τα 586€.
2. Για τα δύο πρώτα χρόνια άσκησης επαγγέλματος: Εισφορά στο 14% αντί για 20%.
3. Για τα επόμενα τρία χρόνια άσκησης επαγγέλματος: Εισφορά στο 17%, αντί για 20%
Β. ΑΝΕΡΓΟΙ
1. Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για όσους βρίσκονται σε αναστολή άσκησης επαγγέλματος
2. Οικονομική ενίσχυση ανέργων, μέσω ειδικού λογαριασμού που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.
Γ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ «ΜΠΛΟΚΑΚΙ»
1. Εισφορά 6% αντί για 20%. Το υπόλοιπο της εισφοράς θα καταβάλλεται από τον εργοδότη.
Δ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΩΝ
1. Κλιμακωτή αύξηση των εισφορών για τα εισοδήματα από 12000 ευρώ και επάνω, ώστε οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες να προστατεύονται από υπερβολικές επιβαρύνσεις.
2. Για εισόδημα έως 12.000, οι εισφορές είναι ήδη χαμηλότερες σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα.
Στο σημείωμα τονίζεται: «Η κυβέρνηση κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλους τους κοινωνικούς φορείς και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις μέσα από ουσιαστικό και ειλικρινή κοινωνικό διάλογο».
Πατούλης: Διάλογος από μηδενική βάση
Πριν από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των γιατρών με τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης, είχε μιλήσει στο newsit.gr
"Αν ψηφιστεί το σχέδιο νόμου θα κλείσουν χιλιάδες ιατρεία της γειτονιάς, θα μείνουν άνεργοι χιλιάδες γιατροί και τελικά θα φύγουν στο εξωτερικό. Επίσης θα δημιουργηθούν καρτέλ της υγείας με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την υγεία διότι πολύ γρήγορα το μονοπώλιο αυτό θα δημιουργήσει και τους όρους σε οποιαδήποτε κυβέρνηση", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)