Σκωτία: «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υφίσταται πλέον»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο η Σκωτία ψήφισε να παραμείνει το 2014, δεν υφίσταται πλέον», δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Στέρτζεον, υπογραμμίζοντας πως ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία είναι «πολύ πιθανό» τώρα που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου τους από την Ε.Ε.
Η Σκωτσέζα πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη της να διαπραγματευθεί με την Ε.Ε. για να προσπαθήσει να προστατεύσει τα συμφέροντα της Σκωτίας, που ψήφισε με ποσοστό 62% την παραμονή της στην Ένωση.
«Η πρόκληση που αντιμετωπίζω τώρα ως πρωθυπουργός είναι να βρω πώς θα προστατεύσω καλύτερα τα συμφέροντα της Σκωτίας, πώς θα προσπαθήσω να εμποδίσω την έξοδό μας από την Ε.Ε. παρά τη θέλησή μας, με όλες τις βαθιά βλαβερές και οδυνηρές συνέπειες που κάτι τέτοιο θα επέφερε», δήλωσε η Στέρτζεον στο BBC.
Και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες.

Νέα δημοσκόπηση

Η πλειονότητα των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Panelbase, που έγινε για λογαριασμό των Sunday Times την Παρασκευή και το Σάββατο.
Το 52% των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας έναντι του 48% που αντιτίθεται σε αυτήν.
Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει το 2014 οι Σκωτσέζοι είχαν απορρίψει την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 55% έναντι 45%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)