Έλληνες ας ξαναδιαβάσουμε τουλάχιστον ,τι σημαίνει Δημοκρατία!

Έλληνες έχουμε πολλή δύναμη κι ας μας τσάκισαν οι «δημοκρατίες»!
Καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια ,κάποιες δεκαετίες, δίνουμε μάχη για να σταθούμε ως χώρα στο επίπεδο που επιθυμούμε! Δίνουμε μάχη ως πολίτες εναντίον των πολιτικών που εμείς ψηφίζουμε. Μα αν αυτό δεν είναι παράλογο ποιο είναι;
Θέλουμε να νικήσουμε τους εχθρούς δια της ψήφου και οι εχθροί είναι οι πολιτικοί των κομμάτων ,οι υποψήφιοι. Και πώς θα προκύψει η ανάπτυξη όταν τα τρία τέταρτα του χρόνου εκλογολογούμε και το ένα τέταρτο ετοιμάζουμε τις κάλπες ,τα ψηφοδέλτια και τα ρουσφετολογικά μας σενάρια!
Σενάρια; Σενάρια του τύπου, για να εκλεγώ βουλευτής πρέπει να πληρώσω ,να υποσχεθώ, να βολευτώ για να βολέψω, να γλυκαθώ για να γλυκάνω! Να γλυκάνω ποιους άραγε; Μα τους ψηφοφόρους μου ,που έτρεξαν σε νυχτοκάματα να πείσουν πόρτα-πόρτα αγράμματους και δυστυχώς εγγράμματους !
Τα παιχνίδια των παιδιών τελειώνουν με την εφηβεία αλλά των μεγάλων με το θάνατο γιατί μέχρι θανάτου ως πολιτικοί ,ελπίζουμε να πάρει κάποιος την καρέκλα όπου καθόμαστε ,κάποιος συγγενείς εξ αίματος γιατί τα εξ αγχιστείας στην πολιτική των πολιτικών της χώρας μας, δεν ταιριάζουν!
Έτσι κατεβαίνει η ανεμόσκαλα του νεποτισμού και ένας -ένας προσπαθούν να αναρριχηθούν οι έχοντες πολιτική προικοδότηση!
Η αγάπη της πολιτικής ,η δίψα του θώκου ,ο επίμονος διαγκωνισμός, η μακρόχρονη επιμονή του «άρχειν» έναν μόνον βλάπτει ,τον λαό !Ο «ετοιμοθάνατος» λαός ,βολεύεται με ψιχία ,υποκύπτει στη βάναυση οικονομική πολιτική ,που απαιτεί ο ίδιος να πληρώνει ,για να πληρώνονται αδρά, όσοι του έταξαν, πως σαν πάρουν την εξουσία θα σωθεί απ’ τα θηρία!
Και να, το «αίμα» μας το καταθέτουμε καθημερινά στο βωμό του μεγαλείου των θεσιθήρων !Τι κερδίσαμε δηλαδή από τη μεταπολίτευση και ύστερα ,κι αν κερδίσαμε το χάσαμε γιατί ήμαστε και είμαστε υποχρεωμένοι και βαρύτατα δεσμευμένοι απέναντι στους ελευθερωτές που ναι δεν τους έδιωξε κανείς ,αυτοεξορίστηκαν για να επιστρέψουν κοσμοπολίτες με γνώσεις και πτυχία τόσα όσα απαιτούνταν για την πολιτική τους σταδιοδρομία!.
Σήμερα ,πόσο μακρινό ,πόσο απίθανο φαντάζει στα μάτια μου το παραμύθι των ελευθερωτών ,πόση εντύπωση μου προκαλεί η επικράτηση των λαοπλάνων και η καταβαράθρωση των λογο-πλάνων! Ακόμη πολεμούμε να σωθούμε από τα τερτίπια της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και μπαίνουμε πλέον στον πειρασμό να θαυμάζουμε τους αδαείς και να χλευάζουμε τους πολιτικούς εκείνους που δεν αγωνίζονται τον αγώνα τον καλόν αλλά τον ημέτερον !Μέτρα υφεσιακά για τους πολίτες και τυχοδιωκτικά για τους εαυτούς τους !Αυτό αποδεικνύεται πλέον με την καθημερινή ανάδειξη και αναφορά ονομάτων πολιτικών που έφαγαν αυτοί θα φαν και τα παιδιά τους και θα ζήσουν ,όπου γης, πλουσιοπάροχα τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους! Κι εγώ που είχα παππού αγρότη και πασχίζω να τα βγάλω πέρα ,πάλι δεν κουμαντάρω σωστά το χέρι μου την ώρα της κάλπης.
Έλληνες έχουμε πολλή δύναμη ,κι ενώ σεργιανίζουμε στην ανάσταση σκεφτόμαστε το θάνατο !
Έλληνες, κρατούμε το μέλλον μας στα χέρια μας ,ποιοι μας εξαναγκάζουν να το παντρέψουμε με τα ξένα συμφέροντα ,μήπως κάποιοι πολιτικοί!
Έλληνες ,εμείς διαδώσαμε τη φιλοτιμία και τη φιλοξενία, γιατί επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μεταλλαχθεί ,γιατί αποδεχόμαστε να υπογράφουν την καταδίκη μας εκείνοι που με υποσχεσιολογίες παίρνουν την ψήφο μας!
Έλληνες ας ξαναδιαβάσουμε τουλάχιστον ,τι σημαίνει Δημοκρατία!
Άννα Δεληγιάννη –Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)