Ένα νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σαρώνει την Ρουμανία



Ένα νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σαρώνει την  Ρουμανία, ανέφερε το Tass.

Περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βουκουρεστίου. Περπάτησαν κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου, και στη συνέχεια περικύκλωσαν το κτίριο του κοινοβουλίου. Οι διαδηλωτές φώναζαν  «Επανάσταση».


 Επίσης ακούστηκαν και  άλλα συνθήματα που είχαν ακουστεί  νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ανατροπής του Νικολάε Τσαουσέσκου το 1989. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Κάτω η διαφθορά», «Κάτω η μαφία" και "" Δεν γυρίζουμε στο σπίτι μας, οι νεκροί δεν μας επιτρέπουν να πάμε ", αναφερόμενοι  σε αυτούς που σκοτώθηκαν στη φωτιά σε νυχτερινό  κέντρο της πρωτεύουσας« COLLECTIV». Οι διαδηλωτές απαίτησαν να διαλύσει το κοινοβούλιο και να τιμωρήσει τους υπαλλήλους, οι οποίοι θεωρούνται εμπλέκονται στην τραγωδία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρίες ήταν  ειρηνικές  έτσι ώστε  η αστυνομία στις δράσεις των διαδηλωτών δεν παρενέβη.

Υπενθυμίζεται ότι μια πυρκαγιά σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Colectiv συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η αιτία ήταν η επίδειξη πυροτεχνημάτων, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του τραγουδιού "Η ημέρα κατά την οποία θα πεθάνουμε"  από το  μουσικό συγκρότημα.
Κατά τη στιγμή της τραγωδίας στο club ήταν μέχρι 400 άτομα. Από την  φωτιά σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, τραυματίστηκαν περίπου 200. Λίγο αργότερα, περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι ήρθαν να διαμαρτυρηθούν στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
Фото: AP Photo/Vadim Ghirda

Фото: REUTERS/Inquam Photos/Octav Ganea

Фото: AP Photo/Vadim Ghirda
Προσθήκη λεζάντας

Фото: AP Photo/Vadim Ghirda
Фото: REUTERS/Inquam Photos/Octav Ganea



http://rg.ru/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ

Le Figaro: Σ. Τσιόδρας, ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (βίντεο)